Pages

27/07/2011

Kiel kuiri okonomijaki-on

Tepanjaki (鉄板焼き) estas Japana kuirmetodo uzante platan paton. La vorto tepan (鉄板) signifas feran paton.

Mi iris al restoracio kie per tepanjaki oni mem kuiras sian okonomijaki-on. Okonomijaki estas tipo de japana krespo.

Jen, unue, la instrukcio:



Unue oni preparas la miksaĵon:



Poste oni verŝas oleon sur la paton:



Oni verŝas la miksaĵon:



Kaj faras rondan krespon:



Oni metas kovrilon sur la krespon:



Kaj oni atendas kvar minutojn:



Oni kuiras ambaŭ flankojn ĝis ore bruna:



Tiam oni garnas per saŭco kaj herboj:



Preta por manĝi. Pensante pri la bongusto mi malsategas!

1 comment:

fotono said...

Tre bone kuirita, ĝi ŝajnas. Bonan apetiton!